Konu: nihan genc yine bombaladi Perş. Ocak 22, 2009 9:46 pm
HABER3.COM
Bugünkü Ergenekon operasyonları kapsamında basılan ve arama yapılan Avsraya TV yayınını güçlükle de olsa sürdürüyor. Öğle saatlerine doğru baskınla ilgili gelişmeleri de vermeye başlayan kanalın canlı yayınına çok sayıda isim katıldı.
Polislerin arama yaptığı ART’nin yayınına kanalın iki önemli ismi de katıldı. Gazeteci yazarlar Emin Çölaşan ve Nihat Genç şunları söyledi:
EMİN ÇÖLAŞAN:
“Söyleyecek bir şey kalmadı, öyle olaylar yaşıyoruz ki. Lafın hiç bir önemi, saygınlığı kalmadı. Bu son dalga size ve bize vurdu.
ART önemli bir kanaldır. Bence Türkiye’nin en çok izlenen ve en önemli kanallarından biridir. Bize kapısını açan tek kanaldır. ART ilkelerini çok iyi biliyorum. Sömürü düzenine karşı çıkan, ülkenin peşkeş çekilmesine karşı çıkan, yolsuzluğa karşı çıkan bir kanal. Bağımsızlık, egemenlik, Türklük ve insan hakları kavramlarına saygılı bir kanal.
Bundan sonrası nasıl gelecek kimse bilmiyor zaten. Bugün size çarptı bu dalga.. Bundan sonra kime çarpacak bilinmiyor.
Mustafa Özbek hakkında çok yazılar yazıldı, bu AKP’nin medyası tarafından. Yalakalık yapanların jurnalcilik zihniyeti hep sürdü. Günün birinde evinin basılacağını neredeyse sağır sultan bile duymuştu.
Size geçmiş olsun diliyorum. O kanala her Pazar geliyorum, program yapıyorum. O kanalda ne bulunacak, silah mı ? Gizli belge mi var, göreceğiz?”
NİHAT GENÇ:
“Büyük geçmiş olsun. Son günlerde de epey geçmiş olsun demeye başladık. Sanki freni kopmuş bir kamyon var, ilkokulun bahçesine giriyor ve hiç kimse de burada ne oluyor diyemiyor.
Çünkü hukuk var deniyor. Hukuk belgeyle bulguyla çalışır. İddianameler ve insanlar ortalıkta kol geziyor. Zor günler geçiriyoruz. Allah’a sığınmaktan başka bir şeyimiz yok. Hukuk karşısında boynumuz kıldan ince.
Amerikan-İslamcı bir tezgahada kendimizi yedirmeyiz. Bu topraklar Kocatepe’den çıktı, Malazgirt’ten çıktı.. Biz de bu toprakların nöbetini tutacağız. Bir kaosla bir iradeyi yıkmaya çalışıyorlar. İrade nedir, askerdir, medyadır, siyasettir, akademisyenlerdir, yazarlardır, hür konuşan insanlardır. Bu iradeyi baskı altında tutarsanız, bu ülkeyi işgal etmiş olursunuz.
Ben Gazze’den daha büyük bir saldırı altında olduğumuzu düşünüyorum. Bu iradeyi halkın gözünde çürütmek istiyorlar. Bu bir Ergenekon davası değil, Ergenekon darbesidir. Daha önce de Ecevit’i indirdiler. D8 nedeniyle Erbakan’ı da indirdiler.
Eğer birileri boynumuzu bükmek istiyorsa bunu asla göremeyecekler. Bu nereye kadar kendi ölümümüze kadar gider. Allah’a sığınırız, Allah’a güveniriz. Camilerde okunan ezanlar, evliyalar, okunan dualarla bugüne geldik. Gidebileceğimiz yere kadar gideriz..” alinti