Konu: 15 bin faili mechul var,o cesetleri cikarmayin Cuma Ocak 23, 2009 4:14 pm
Eski MİT'çi Mahir Kaynak'ın duyanları şok eden açıklamaları sürüyor. Daha önce Ergenekon konusunda asker ve hükümetin anlaştığını operasyonların biteceğini söyleyen eski MİT'çi Mahir Kaynak bu sefer de "Yeraltında 15 bin faili meçhul ceset var: Ama kazmayın altında kalırsınız!" uyarısı yaptı.
İşte Habertürk ekranlarında Fatih Altaylı'nın konuğu olan Mahir Kaynak'ın açıklamaları:
"KAZMAYIN ALTINDA KALIRSINIZ!"
Türkiye'de 15 bin civarında faili meçhul var. 'Vatanı kurtarmak için yaptık' diyorlar, son derece yanlış. Bunların bir kısmı yeraltına gömülmüş. Çıkarsa çok ciddi bir faturayla karşılaşılır. Geleceğiniz için bunların var olduğunu bilin ama çıkarmayın. Bundan sonra da bunu yapmayın. Vatan böyle kurtarılmaz. Benim çoluk çocuğum neden geçmişte yapılanların faturasını ödesin?
Hesap sorulabilir. Ülkeyi yönetenler bu kararı verdiler. Bundan nasıl hesap soracaksınız? Ben tabii hakim değilim, böyle bir karar veremem. Ama 'Vatan için kurşun atan da yiyen de şereflidir " gibi sözler var. Bunlar birtakım emareler.
"DEŞİFRE OLDUM MUHTAR BİLE YAPMADILAR"
Kaynak Tuncay Güney'in TRT'deki "Mahir Kaynak MİT ajanı olarak deşifre olmasaydı bugün bir sol partinin başında olacaktı. Bugün ****** var." şeklindeki iddialarına da yanıt verdi.
Kaynak, "Benim için böyle bir teklif yoktu. Ama ben gençliğimde kendisinden bir şeyler beklenen bir insandım. MİT beni ajan olarak deşifre edince, Türkiye'de de olumsuz bir intiba olduğu için, bu olumsuzlukların tümünü sırtladım. Ondan sonra devlet bana hiçbir kademede görev vermedi, muhtar bile olamadım. Ama bazıları benden böyle bir şey beklemiş olabilir." dedi.
Kaynak, Tuncay Güney'in ******'la ilgili iddialarına da katılmadığını belirtti. Kaynak, "Ama olsa ne olur? Türkiye'de MİT'e çalışmak neden kötü olsun?" dedi. alinti